I følge endringsartikkel 2526 fra BaneNor er det nå åpnet for bruk av plastkanaler som et alternativ til betong.

I endringsartikklens kapittel 2.1 heter det: "Aktuelle alternativer til kabelkanaler i betong, er: stål, plast, kompositt, glassfiber."

Green Trough kabelkanaler oppfyller alle kravene satt av BaneNor til kabelkanaler i plast, og er med det et av de beste alternativene til Betong som finnes på markedet.

I tillegg er Green trough et miljøvennlig alternativ da kabelkanalene er laget av 100% resirkulert og gjennvinnbar plast. Den lave vekten bidrar i tillegg til mindre behov for tunge maskiner ved installasjon, noe som også bidrar til å minske utslipp ved installasjon.

Green trough er testet ihht. IEC 61084-1:2017 termiske påkjenninger og brannegenskaper, og er dermed godkjent ihht. BaneNor sitt tekniske regelverk. 

Kanalene har over 50 års levetid og er resistente mot UV, saltvann, snø og flammer. I tillegg er kanalene godkjent for omgivelsestemperaturer fra -30°- +80°.

Green Trough® installeres raskt med den lave vekten og det brede programmet innen bøyninger, T-stykker og reduksjonsstykker. Green Trough® kanalisasjon kan også meget enkelt klippes til spesielle lokale forhold med vanlige håndverktøy.